نوبت دهی اعتماد پرداز

 

در زمان بروز سوختگی به علت شوک وارده و جراحات،باعث از دست رفتن املاح، مایعات و پروتئین های بدن بخصوص عضلات بدن می شود که در نتیجه باعث کاهش وزن بیمار می گردد.هدف از رژیم درمانی در بیماران  دچار سوختگی ، جلوگیری از ایجاد سوء تغذیه، افزایش سطح سیستم ایمنی بیمار،برقراری تعادل آب و الکترولیت ها ، تسریع در التیام زخم ها و همچنین کنترل قند خون افزایش یافته در برخی از بیماران است.نیاز بیماران دچار سوختگی به انرژی،پروتئین،،ویتامین های گروه B,K,D,E,C,A  و همچنین مواد معدنی روی،کروم،مس،پتاسیم،آهن،،کلسیم و سایر مواد مغذی دیگر مانند اسید آمینه های گلوتامین و آرژنین و همچنین اسید چرب امگا3 افزایش می یابد.

 

تغذیه درمانی در بیماران سوختگی

تغذیه بیماران سوختگی بر اساس شدت سوختگی طراحی می شود. شدت سوختگی بر اساس عمق درگیري و مقدار TBSA(سطح درگیری) با توجه به سن بیمار تعیین می گردد.

 

کربوهیدرات:

رژیم روزانه باید مبتنی بر کربوهیدرات بوده و به منظور دریافت این میزان کربوهیدرات باید به میزان کافی از منابع کربوهیدرات مانند نان(نان سبوس دار)،برنج،غلات،سیب زمینی،حبوبات،ماکارانی و سایر منابع استفاده گردد.

پروتئین:

همچنین در رژیم روزانه میزان ونوع پروتئین مصرفی مهم می باشد. بهتر است از پروتئین های با کیفیت خوب به عنوان منابع پروتئین استفاده گردد؛مانند تخم مرغ،شیر،آب پنیر،گوشت قرمز،گوشت سفید و همچنین ماهی،میگو و سایر موجودات دریایی که پروتئین های آنها از نظر کمی و کیفی قابل قبول بوده و می تواند نقش مهمی در بهبود جراحت های سوختگی ایفا نماید.

چربی:

چربی ها باید به اندازه مصرف گردد و باید از مصرف غذاهای با چربی بالا خودداری کرد زیرا میزان بالای چربی ممکن است باعث کاهش سطح پاسخ سیستم ایمنی بدن گردد و در نتیجه باعث افزایش حساسیت بدن به عفونت شود.نوع چربی مصرفی مهم می باشد که بهتر است بیشتر از امگا3 ومواد غذایی غنی ازاین اسید چرب استفاده گردد.

مقدار نیاز به ریزمغذي ها

مطالعات محدودي در مورد مقدار نیاز به ریزمغذي ها در بیماران سوخته انجام شده است. به همین دلیل اطلاعات دراین زمینه ناقص می باشند. نیاز به مس، سلنیوم و روي به جهت ارزش آنتی اکسیدانی آنان در سوختگی افزایش می یابد. روي نقش مهمی در سنتز کلاژن، ترمیم زخم و عملکرد سیستم ایمنی دارد. کاهش مقادیر خونی مس و روي در سوختگی به علت دفع زیاد این دو عنصر از طریق ادرار و زخم ها می باشد. علت کاهش سلنیوم در بیماران سوخته، به درستی مشخص نشده است.

نیاز بیماران سوخته به ویتامین Aبسیار افزایش می یابد. ویتامینA نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی، اپیتلیزاسیون زخم و پیشگیري از آسیب رادیکال هاي آزاد دارد. ویتامین C آنتی اکسیدان بوده و در سنتز کلاژن و ترمیم زخم نقش دارد.

 

مقدار نیاز به الکترولیت ها

به دنبال سوختگی آب و املاح بدن کاهش می یابند. براي جبران آب و الکترولیت ها، محلول رینگر لاکتات در بدو ورود تجویز می شود.

 

نکات مهم

 

- جهت جلوگیری از افزایش استرس در بیماران دچار سوختگی بیماران باید از خوردن مواد غذایی استرس زا مانند قهوه،چای زیاد و پررنگ،الکل،قندهای ساده به میزان زیاد،مواد غذایی صنعتی و فرآوری شده(سوسی،کالباس،غذاهای آماده طبخ،انواع نوشابه ها،نوشیدنی های و آبمیوه های تجاری و...)پرهیز کنند.

- برای ایجاد آرامش می توان 1 لیوان شیر گرم یا 1 عدد سیب در هنگام خواب بهره برد. استفاده از منابع ویتامینD،منابع ویتامین گروهBکمپلکس و منابع C بهره برد.

- مصرف زیاد و بیش از اندازه قندهای ساده علاوه بر افزایش میزان استرس در بیمار باعث افزایش قند خون شده و عاملی برای خروج آب از سلولها و کم آبی بدن و حتی اختلالات تنفسی می گردد.

 

برخی از خدمات شرکت اعتماد پرداز

 

                                                                                                                                                                                                                                        نرم افزار رژیم درمانی 

 

استند نوبت دهی

 

نرم افزار آموزشگاه موسیقی

 

کیوسک نوبت دهی

 

نوبت دهی تلفنی

 

نرم افزار باشگاهنرم افزار رژیم درمانی هایپر دایت