به جرات می توان گفت اکثر مردم دنیا با آن مواجه ھستند. عوامل زیادی مانند عوامل ژنتیکی ،ھورمونی ، برخی بیماری ها مانند اختلالات تیروئید ، کمخونی و نوع تغذیه در ریزش مو دخیل است. اھمیت رژیم غذایی را در حفظ سلامتی بدن به خصوص مو ، نمی توان نادیده گرفت.معمولاً وقتی برای کاھش وزن رژیم ھای غیر اصولی را به کار می برند ، نتیجه ی آن بروز این مشکل است. ھمچنین کسانی که گیاھخوار ھستند ، به دلیل عدم اطلاع کافی در زمینه مصرف غذاھای گیاھی ، دچار کمبود روی ، آھن ، اسیدھای آمینه ی ضروری و … می گردند.
در زیر برخی از عناصر مھم و موثر در سلامت مو ذکر شده است:
آھن:
شایع ترین علت ریزش مو در خانم ھا از سنین نوجوانی تا سنین میانسالی کمبود آھن بدن میباشد ،که با مصرف غذاھای حاوی آھن نظیر گوشت قرمز ، زرده تخم مرغ ، جگر ، ماھی و پرندگان ، لوبیا ،عدس ، آناناس و اسفناج این مشکل بر طرف می شود.
دو عامل مھم در ایجاد فقر آھن عبارتند از مصرف چای ھمراه غذا و مصرف نان ھایی كه خمیر آنھا ورنیامده است. به ھمین جھت بھتر است چای را یك ساعت پس از مصرف غذا نوشید و از نان ھایی كه خمیر ور آمده دارند و بدون جوش شیرین پخت می شوند استفاده كرد.
پروتئین:
اساس و پایه ی نیاز بافت ھای بدن مانند مو ، ناخن وپوست می باشد و در موادی مانند انواع گوشت)مرغ ، ماھی و گوشت قرمز (، تخم مرغ ، لبنیات ، غلات و حبوبات به میزان فراوان وجود دارد.
ویتامین های گروهB
یکی از راھھای درمان ریزش مو مصرف مواد مغذی حاوی ویتامینB زیاد است که در گروه ویتامین های گروه B، ویتامینB6 و بیوتین اھمیت خاصی دارند. عارضه مشخص کمبود بیوتین ، ریزش مو است.
منابع غذایی غنی از ویتامینB6 و بیوتین
زرده تخم مرغ ، جگر ، گوشت مرغ ، موز ، دانه آفتابگردان ، ماھی ، آلوی خشک ، ، غلات سبوس دار ،مخمر و جوانه گندم ، سبوس گندم ، و بادام زمینی است.
ھمچنین مصرف مقداری مخمر ھمراه یک لیوان آب پرتقال در صبح بسیار سودمند می باشد ؛
زیرا مخمر منبع مناسبی از ویتامین ھای گروهB و املاح کمیاب(املاحی که بدن به میزان خیلی کم به آن نیاز دارد) و اسیدھای آمینه است. به علاوه مصرف روغن ماھی و گردو که دارای اسیدھای چرب اُمگا ٣ و تخمه آفتابگردان که دارای اسیدھای چرب اُمگا ٦ است ، مفید می باشد. .
* قرص و دارو ھرگز نمی تواند جانشین غذا شود و فقط در مواقع ضروری از مکمل ھای غذایی می توان استفاده کرد.
بررسی ھا نشان می دھند که اسیدھای چرب اُمگا ٣ و اُمگا ٦ با سلامت مو در ارتباط ھستند ؛ زیرااغلب مردم وقتی منابع این نوع اسیدھای چرب را کمتر مصرف می کنند و یا اصلاً مصرف نمی کنند ،دچار خشکی و شکنندگی مو ، خارش و شوره پوست سر و در نھایت ریزش مو می شوند.
منابع اسیدھای چرب اُمگا ٣ و اُمگا ٦
اسیدھای چرب اُمگا ٣ در ماھی ھای آب سرد مانند ماھی سالمون و ساردین ، روغن سویا و کانولا ،جوانه گندم ، روغن گردو ، روغن تخم کتان یا پنبه و روغن ماھی یافت می شود.
نرم افزار رژیم درمانی هایپر دایت