نوبت دهی اعتماد پرداز

آرتریت روماتوئید بیماری خودایمنی دردناک و مزمنی است که بیشتردر زنان بالای ٣٠ سالظبروز میکند و علائم مشخصه آن تورم،سفتی و نھایتا بدشکلی مفاصل می باشد

مواد ضد التهاب مانند روغن ماهی(امگا3) یا استفاده از ماهی های چرب می تواند در کاهش التهاب نقش موثری داشته باشد.مواد غذایی که از روغن حیوانی تشکیل شده باشد میزان التهاب را بیشتر می کند.امگا-3 در دانه کتان ،روغن کانولا نیز دیده شده اما به وفور در ماهی هایی مانند سالمون،ماهی تن و ماهی ساردین وجود دارد.

مقدار مورد نیاز در بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید 3-4 گرم امگا-3 است.

روغن رژیم غذایی باید از دانه ها(آجیل) و روغن مایع گیاهی تامین شود . زرده تخم مرغ از رژیم غذایی حذف نمی شود ولی باید لبنیات کم چرب استفاده شود.

مواد غذایی با میزان آنتی اکسیدان بالا (ویتامین های C,E،سلنیوم)می توانند مفید باشند.دفع ویتامین در این افراد بالاست  و کمبود ویتامین هایی نظیر B6,D,C,B12,E،اسید فولیک و املاح سلنیوم ،روی ، منیزیم و کلسیم در این افراد  دیده می شود .

در نتیجه باید به رژیم غذایی بیشتر توجه داشت که کمبود این موارد جبران شود.

توصیه ھای کلی:

*از انواع گروھھای غذایی باید استفاده کرد. 

*غلات،سبزیجات و میوه جات باید به مقدار کافی مصرف شود. 

*رژیم غذایی باید کم چرب باشد و چربیھای اشباع و کلسترول محدود گردد.

* داروهای گیاهی مانند زنجبیل ،زردچوبه،آلوورا،دانه کتان،چای سبز،زعفران،گزنه ،کرفس می تواند در کاهش التهاب ها کمک کند.

*رژیم مدیترانه ای می تواند به این بیماران کمک کند.این رژیم بیشتر از مواد گیاهی (میوه ها،سبزیجات،حبوبات)،ماهی و روغن زیتون تشکیل شده است.

*رژیم دیگری که در بیماران آرتریت روماتویید پیشنهاد شده رژیم فاقد گلوتن است.گفته شده این رژیم در این افراد باعث جلوگیری از بیماری قلبی در این افراد می شود.

* مواد قندی در حد اعتدال مصرف شوند. 

* مصرف الکل ممنوع است.

* ورزش مرتب در بیماری آرتریت روماتویید توصیه می شود.(ورزش یوگا، ورزش مناسب برای قوی کردن عضلات) و همچنین کاهش وزن در صورت اضافه وزن به این افراد توصیه می شود.

 

 

نرم افزار رژیم درمانی هایپر دایت