نوبت دهی اعتماد پرداز

 

·مصرف غذاهاي شور مثل ماهی دودي ، آجیل شور ، چیپس ، پفک ، انواع شور و سوسیس و کالباس را محدود کنید  

·براي بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها از سبزي هاي تازه ، سیر ، لیمو ترش تازه ، آب نارنج ،آب گوجه فرنگی تازه، آویشن ، شوید و... به جاي نمک استفاده کنید.

·مصرف پنیر تنها در میزانی که در رژیم غذایی گذاشته شده است مجاز می باشد،جهت مصرف پنیر همراه با صبحانه باید پنیر از شب قبل در آب گذاشته شود تا نمک آن گرفته شود و قبل از مصرف نیز شسته شود.

نرم افزار رژیم درمانی هایپر دایت

 رژیم درمانی بیماران قلبی عروقی

2-توصیه هایی براي کاهش و بهبود مصرف روغن و چربی:

 

· چربی قابل رؤیت گوشت را قبل از پخت تا حد ممکن جدا کرده و از مصرف آن خودداري کنید

· مصرف گوشت قرمز در وعده هاي غذایی را کم کنید زیرا گوشت حاوي چربی پنهان نیز می باشد

· مواد غذایی پرفیبرمصرف کنید زیرا فیبر موجود در مواد غذایی مانند جبوبات و غلاتی که سبوس آنها جدا نشده به کنترل سطح کلسترول خون کمک می کند.

· از مصرف کله پاچه ، مغز و دل و قلوه که حاوي مقادیر بالایی کلسترول هستند تا حد ممکن خودداري کنید.

· از مصرف سوسیس و کالباس و همبرگر اجتناب نمایید.

· قبل از طبخ مرغ ، پوست آن را کاملاً جدا کنید .

·مصرف ماهی به علت داشتن چربی مفید امگا3، سبب کاهش خطر ابتلا به بیماریهاي قلبی می شود توصیه می شود حداقل دوبار در هفته ماهی مصرف شود و براي بهبود طعم ماهی می توان سبزیهاي معطر و آب لیمو به آن اضافه کرد.

· مصرف زرده تخم مرغ را محدود کنید زیرا حاوي مقادیر زیادي کلسترول است یک عدد زرده تخم مرغ حاوي حدود 210میلی گرم کلسترول می باشد بهتر است بیشتر از4 الی 5تخم مرغ در هفته چه به تنهایی و چه داخل غذاهایی مثل کوکو مصرف نشود و چنانچه سطح چربی خون بالا است و یافرد مبتلا به فشار خون یا چاقی است ، حداکثر 3عدد تخم مرغ در هفته مصرف شود .

· لبنیات کم چرب را جایگزین نوع پرچرب نمایید.

· از مصرف شیرینی هاي خامه دار ، چیپس و سس هاي چرب اجتناب کنید.

·از سبزي ها ، میوه ها ، حبوبات ، غلات و نان هاي سبوس دار (مانند نان سنگک)که حاوي مقدار زیادي فیبرو ویتامین هاي آنتی اکسیدان و مقدار کمی چربی هستند و از بروز بیماریهاي قلبی پیشگیري می کنند به میزان کافی استفاده نمایید.

بهتر است تا حد امکان میوه و سبزیها به صورت تازه مصرف شوند و در صورت نیاز به پختن سبزي ها بهتر است آن ها را بخاریز کرد تا خواص تغذیه اي آن ها حفظ شود.

·در سالاد به جاي سسهاي چرب از کمی روغن زیتون با آبلیمو یا سرکه و سبزیهاي معطر استفاده کنید همچنین می توان ماست را جایگزین سس مایونز در سالاد کرد.

·مصرف غذاهاي سرخ کرده را کاهش دهید و ترجیحا غذا را به صورت آب پز، بخارپز، کباب شده یا تنوري تهیه کنید.براي سرخ کردن مواد غذایی ، از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی بجاي روغن هاي جامد و مایع معمولی استفاده کنید

·  به جاي روغنهاي جامد ، کره ، مارگارین و چربی هاي حیوانی از روغن هاي مایع مثل روغن زیتون ، روغن آفتابگردان و روغن ذرت استفاده کنید.

·مصرف روغن زیتون براي مصارف پخت مناسب است ولی مانند سایر روغن هاي مایع، به حرارت بالاحساس است  و نباید از آن برای سرخ کردن مواد غذایی  استفاده کردمصرف آن به عنوان جانشینی براي سس هاي سالاد توصیه می شود.

·در مورد ظرف نگهداري روغن تاکید شود که این ظروف بایدسالم و غیر قابل نفوذ به نور ،حرارت و هوا باشند، روغن مایع نباید در ظروف شفاف و پشت شیشه فروشگاه ها نگهداري شود همچنین در هنگام خرید روغن باید به مشخصات روي برچسب توجه کرد

)نام و نوع فرآورده ، نام و آدرس شرکت سازنده ،شماره پروانه ساخت و پروانه وزارت بهداشت ، شرایط نگهداري و مصرف ، تاریخ تولید و انقضا و مشخصات تغذیه اي کاملا باید روي آن ذکر شده باشد)

بهتر است خانواده ها دو نوع روغن در منزل داشته باشند :روغن مایع معمولی و روغن مایع مخصوص سرخ کردنی زیرا هر نوع روغن براي کاربرد خاصی تهیه شده است .از روغن مایع براي طبخ غذا و افزودن به سالاد و از روغن مخصوص سرخ کردن براي سرخ کردن مواد غذایی استفاده شود

روغن مایع مخصوص سرخ کردنی در مقابل حرارت پایدار است اما این به معنی آن نیست که از این نوع روغن می توان به دفعات مکرر براي سرخ کردن استفاده کرد،روغن مخصوص سرخ کردنی حداکثر2تا3بار آن هم نه با فاصله زمانی طولانی قابل استفاده است و پس از آن باید دور ریخته شود

3-توصیه هایی در کنترل مصرف قندها:

قندها هم مانند چربی ها درصورتی که بیش از میزان مورد نیاز مصرف شوند باعث اضافه وزن ، چاقی ، افزایش فشار خون و چربی خون می شوند توصیه میشود مواد قندي و نشاسته اي مثل برنج ، ماکارونی ، شیرینی ، شکلات ، مربا ، عسل و نوشابه ها کمتر مصرف شوند

 نرم افزار رژیم درمانی هایپر دایت

4- غذاها را کاملا بجوید و به آهستگی میل نمایید.این امر در پیشگیری از مصرف زیاد مواد غذایی موثر است.

5- از مصرف غذا در هنگام تماشای تلویزیون یا مطالعه کردن پرهیز نمایید،چراکه این امر سبب عدم تمرکز در هنگام غذا خوردن و در نتیجه مصرف بیش از حد مواد غذایی می گردد.

6-همراه با غذا به میزان کافی از گروه سبزی استفاده نمایید.

7-مصرف میان وعده الزامی می باشد.مصرف میوه در میان وعده ها توصیه می گردد.

8-از مصرف مواد غذایی حاوی کافئین از جمله قهوه،کاکائو،شکلات،نوشابه های سیاه و چای های پر رنگ تا حد امکان پرهیز نمایید.

9-بعد از برطرف شدن درد قفسه سینه،بیمار می تواند روزانه حدود 0.5 ساعت پیاده روی در سطوح صاف داشته باشد و این پیاده روی نباید به نحوی باشد که سبب درد ناحیه قفسه سینه شود.

لازم به یادآوري است که حفظ وزن بدن در محدوده طبیعی ، عدم استعمال سیگار و سایر دخانیات و همچنین انجام فعالیت هاي بدنی مناسب و منظم در پیشگیري از افزایش فشار خون نقش موثري دارد

 نرم افزار رژیم درمانی هایپر دایت