نوبت دهی اعتماد پرداز

در دیالیز صفاقی مهم ترین تغییرات شامل تغییر در دوز انسولین،نحوه تجویز آن و رژیم غذایی و نحوه مصرف مایعات خواهد بود.

تغذیه در بیماران دیالیز صفاقی دیابتی

در ابتدا به متخصص تغذیه مراجعه کرده تا راهنمایی های لازم را به شما ارایه دهد. در اینجا خلاصه ای از اطلاعات به شما داده می شود.

شما می توانید غذاهای متنوع خورده و ویتامین ها و مواد معدنی لازم را به بدنتان برسانید.سعی کنید هر روز از همه گروههای مواد غذایی نام برده شده در هرم زیر استفاده کنید.

مواد نشاسته ای:

شامل انواع نان ، غلات ، حبوبات ، انواع خمیرها می باشد که در هر وعده غذایی می بایست از این مواد استفاده کرد.ممکن است تا به حال بارها شنیده باشید که به بیماران دیابتی توصیه می شود از نشاسته در رژیم غذایی خود استفاده نکنند. این را به خاطرداشته باشید که این توصیه دیگران را هرگز اجرا نکنید. خوردن مواد نشاسته دار برای سلامت هر فرد لازم و ضروری است. سعی کنید از نان های حاوی غلات کامل مانند سنگک یا جو(در صورت نداشتن محدودیت فسفر) استفاده کنید.حتی المقدور از مصرف چربی ها و سرخ کردنی ها بپرهیزید. مثلا از شیر یا ماست کم چرب استفاده کرده و یا چیپس،شیرینی،ژله کم مصرف کنید . بهتر است برنج نیز کمتر مصرف کنید.

سبزی ها:

مصرف سبزی ها برای تمامی افراد مفید است و باعث رساندن ویتامین ها ،مواد معدنی و فیبر به بدن شما می شود. سعی کنید هر روز سبزی های خام و پخته (بدون چربی) فراوان مصرف کنید(در صورتی که مشکل گوارشی ندارید)

میوه ها:

مصرف میوه ها برای تمامی افراد ضروی می باشد و سعی کنید در طول روز میوه مصرف کنید. مصرف میوه در طول روز بستگی دارد به:

- میزان کالری مورد نیاز

- میزان قند خون

نکاتی را در مورد مصرف میوه رعایت کنید:

- سعی کنید میوه ها را بصورت خام مصرف کنید.

- میوه های خشک شده در واقع شکل تغلیط شده هستند که مقادیر زیادی قند دارند،بنابراین باید به میزان اندکی مصرف شود.

- انگور دارای قند زیادی است که اگر آنرا به مقدار زیاد مصرف کنید بر کنترل قند خون شما اثر می گذارد.

- در هنگام خرید سعی کنید میوه های کوچک تر انتخاب کنید.

- خوردن میوه ها بهتراز نوشیدن آب میوه می باشد. سعی کنید میوه ها را با پوست میل کنید. این کار از یبوست جلوگیری می کند.

میوه های زیر را مصرف نکنید:

- میوه های خیلی شیرین

- خرما

- خربزه

- کیوی

- آناناس

- موز

لبنیات:

مصرف ماست وشیر بدون چربی و یا کم چربی برای سلامت همه افراد ضروری است. مصرف شیر یا ماست باعث تولید انرژی و دریافت  کلسیم ، ویتامین A، پروتیین و سایر ویتامین ها و مواد معدنی می شود. هرروز شیر و ماست بدون چربی و کم چربی مصرف مصرف کنید.( با توجه به دستور پزشک و سطح کلسیم و فسفر خونتان توصیه می شود.)

پروتیین ها:

غذاهای پروتیینی شامل گوشت قرمز،ماکیان (مرغ،بوقلمون و...)ماهی، تخم مرغ و پنیر است. هر روز مقدار لازم از این مواد را در برنامه روزانه بگنجانید.

مصرف روزانه پروتیین ها به ترمیم و ساخت بافت های بدن و عضلات کمک می کند وسبب تامین ویتامین های B6،B12، مواد معدنی(آهن و...) نیز می گردد.

مواردی که در مورد پخت و مصرف پروتیین می بایست رعایت کرد:

- سعی کنید کم چربی ترین گوشت را بخرید.

- پوست مرغ دارای چربی بسیار است، قبل از طبخ آنرا جدا کنید.

- سعی کنید گوشت را بدون افزودن چربی طبخ کنید.

- فراورده های گوشتی نظیر سوسیس،کالباس و همبرگر دارای چربی زیادی هستند،بنابراین مصرف آنها را به حداقل برسانید.

- سعی کنید ماهی را در رژیم غذایی خود بیشتر قراردهید.

روغن ها و چربی ها:

همانطور که در هرم غذایی روغن ها و چربی ها در قله هرم قرار دارند،یعنی باید مصرف آنها را به حداقل رساند.

مواد قندی:

مواد قندی نیز در قله هرم قرار دارند پس در حد امکان مصرف نکنید زیرا که سریعا قند خون را افزایش می دهند.

مواد زیر را بسیار کم مصرف کنید(در شرایطی که قند خونتان زیرحد طبیعی نباشد)

شیرینی، بستنی، عسل، قند ، شکلات.

 

 

نرم افزار رژیم درمانی هایپر دایت